Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стоповете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със стоповете

Значи при спиране и по леко натискане на педала на спирачките колата започва да спира ,а стоповете не светкат.Когато натиснеш педала по силно го няма този проблем ,но при леко натискане не светят.От какво може да е?

Не знам на какъв принцип са.но може би някъде ако има такова нещо като бутонче което като натиснеш педала задейства стоповете то нещо да не е наред (пак казвам не разбирам само давам насока) Дано съм бил полезен
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Ами на 155 му викат колегите "стоп машинка" и като се завреш при педалите би трябвало да го видиш монтирано някъде около педала на спирачката. Пробваш да го свалиш и да го почистиш с ВД40, а и провери защо при лек натиск на педала не прави контакт. Иначе не е скъпо и да се е прецакало не е болка за умиране.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Еми да го сваля ама като не става... Някой свалял ли е такава стоп машинка да даде малко инструкции как става..Мерси предварително

Comment

а да питам аз, като са ви огасени колите и не са на контакт и натиснете спирачка, стоповете светват ли ? защото при мен да
          Lexus Is200
          Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O
            а да питам аз, като са ви огасени колите и не са на контакт и натиснете спирачка, стоповете светват ли ? защото при мен да
            Да. На всяка кола е така.
            sigpic33201
            930 Quattroporte

Comment

Преди време го имах същия проблем. 100% си за смяна на стоп машинка. Тъпото е че вече не помня точно как се сваляше. Доколкото си спомням стоп машинката се намира над педала на спирачката. Не е захваната с болтова и щипки. Свалянето беше със завъртане на самата машинка и след това тя си излиза. Естествено трябва след това да разкачиш и буксата. Купуваш си нова (вече нямам спомени какви пари - може би 15-20 лева), и я слагаш по обратния ред. Дано да ти помогна с това описание!
              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Може и да не е за смяна,самата машинка е направена да се регулира чрез навиване пробвай да и навиеш малко,и ще видиш дали има резултат ако не стане нище си за смяна,машинката струва около 15 кинта,и доколкото си спомням не се сменя трудно,нещо с въртене беше но не си спомням добре,мисля че се завърташе на 90 градуса и тогава се вадеше Успех
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от BaiJedi

А на моята не е така, а и на Фиата ми не е така....Угасени , стоповете не светят.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                  Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Мерси много за обясненията.Като има напредък ще пиша пак

Comment

Според мен ще се наложи просто реглаж. Щом стоповете все някак светват. Значи има надежда. Машинката се намира над педала скрита от кората, която се държи на няколко рапидки. Най вероятно е бяла на цвят и има един куплунг към нея с две жици. От педала стърчи една планчица, която опира в бутона на стоп машинката. Когато натиснеш педала той се измества надолу и освобождава бутона на машинката. Така стоповете светват. Ако се задействат двърде късно може да се наложи да завъртиш няколко оборота машинката в посока обратна на часовниковата стрелка, т.е. да я развиеш. Преди това ще е добре да откачиш куплунга, за да не се оплитат жиците и евентуално ако има пластмасова контра гайка да я развиеш. По-добре от това не мога да ти го обясня освен аз да го направя . Успех!
                      П.С. На края ми хрумна нещо. Имай в предвид, че по принцип стоповете може и да не светват веднага и първите милиметри от хода на педала на спирачката е нормално стопевете да не светят.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от BaiJedi
                        Не е при всяка кола така.
                        Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Дали е за смяна можеш да установиш като премериш съпротивлението при затворен ключ. Иначе едва ли е въпрос на регулиране. Преди да сменя моята я разглобих, зачистих контактите вътре, смазвах с проводящи спрейове и какво ли не още и.......нищо.....пак я смених. Но пък нищо не струва да се опита да я регулира ! Може и да помогне.
                          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Working...
                          X